Steentapijt – Grindvloer

Gietvloeren Gegrond werkt aan een nieuwe website om u nog beter van dienst te kunnen zijn

De oplevering is voorzien 07/07/2015. Kom nadien zeker even terug.

Steentapijt – Grindvloer

Algemeen

Een steentapijt of grindvloer is een prachtige en unieke vloer die weinig onderhoud vergt, er steeds even mooi uitziet en en bovendien natuurlijk aanvoelt als u erover wandelt. Steentapijten of grindvloeren zijn naadloze en strakke vloeren waaraan u bovendien een persoonlijke toets kunt aan toevoegen.
 
Dit type vloeren leent zich dan ook voor alle bouwstijlen, van klassiek tot modern. Daarenboven is deze vloer verkrijgbaar in een zeer uiteenlopende kleurencombinaties. Hierdoor krijgt iedere ruimte de warme en exclusieve uitstraling die u verwacht.
 
Toepassing: De vloer wordt naadloos gelegd en vormt een perfect geheel met plinten en eventuele traptreden. Siergrindtapijt is perfect combineerbaar met vloerverwarming. Door zijn unieke structuur laat het de warmte zeer goed door.
 

Eigenschappen Gegrond Steentapijt – Grindvloer

Een steentapijt of grindvloer is een mengeling van gezeefd riviergrind in combinatie met kunsthars zoals epoxy en polyurethaan. Hierbij kan u kiezen uit verschillende kleuren maten van deze grindsoort. Dankzij de korrelstructuur heeft de grindvloer warmte-isolerende eigenschappen, welke er voor zorgen dat een steentapijt minder koud zal aanvoelen, en heeft geluidsisolerende eigenschappen welke zorgen voor een akoestisch prettig klimaat. Een steentapijt kan worden aangebracht op nagenoeg iedere vormvaste ondergrond en is uitermate geschikt bij vloerverwarming.
 
Na ontginning van de grindkorrels worden deze gezeefd en geselecteerd volgens afmeting, nadien gevuurdroogd en volgens de meest recentste technieken naar gewenste kleur epoxy gekleurd om de kwaliteit op lange termijn te garanderen. Het resultaat is gekleurd grind dat dan wordt vermengd met hoogwaardige tweecomponenten epoxyhars. Tot slot gaan we het verkregen resultaat naadloos uitsmeren op de ondergrond om een perfect geplaatst steentapijt of grindvloer als resultaat te bekomen.
 

Kleuren verkrijgbaar bij Gegrond Steentapijten – Grindvloeren

De kleurmogelijkheden bij deze vloer zijn erg uiteenlopend. Natuurkleuren zijn zeer in trek (wit, lichtgrijs) maar daarbuiten heeft u nog keuze uit een enorme kleurenwaaier. Het is ook mogelijk om kleuren te combineren of verschillende kleurvlakken te creëren.
 

Waar kan steentapijt gelegd worden?

  • Op elke stabiele en stevige ondergrond
  • Meestal binnen, in uitzonderlijke situaties ook buiten
  • Uitzettingsvoegen zijn noodzakelijk voor grote oppervlakten
  • Toepasbaar in natte ruimtes mits bepaalde voorzorgen

 
Onderhoud: Stofzuigen volstaat. Vlekken verwijderen met lauw water en een doek. Zo nodig eenvoudig dweilen. Gebruik steeds neutrale, zachte zeepproducten.
 
SEALLAAG: Elk steentapijt kan afgewerkt worden met een verzegelende PU topcoat zodat vuil, vloeistoffen en stof op het steentapijt blijven liggen en niet tussen de steentjes kruipen. De voordelen van deze dichtingslaag: extra versteviging, zeer goede waterbestendigheid, niet vergelend, uitmuntende UV bestendigheid. De toplaag is transparant glanzend of transparant mat.
 
Gegrond raadt altijd een dichtingslaag aan ten behoeve van een langere levensduur en beter onderhoud van het steentapijt!
 

Offerte Steentapijt – Grindvloer aanvragen

Vraag hier uw steentpijt of grindvloer offerte aan!

Wij zorgen voor de beste dienstverlening en zijn steeds van of op weg naar alweer een tevreden klant
Offerte aanvraag